2η Ημερίδα του Προγράμματος "Δίκτυο Σχολείων Έρευνας"

Ημερομηνία: 
2013.12.18

Αγαπητοί συνεργάτες,

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαδικασία σχηματισμού των ερευνητικών ομάδων και πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της έρευνας σε κάθε θεματική αντίστοιχα. Το δίκτυο των σχολείων έρευνας είναι πλέον πραγματικότητα

Σας ενημερώνουμε, λοιπόν ότι η 2η ημερίδα του προγράμματος με τίτλο «Τα σχολεία πρωταγωνιστές στην έρευνα: μια καινοτόμος σύμπραξη» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 16.30 μ.μ. - 20.30 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας του Βόλου (αίθουσα Μπίλη Βέμη, Νέο Κτίριο, 1ος όροφος), όπου θα παρουσιαστεί η διαδικασία δημιουργίας του δικτύου και τα στάδια της ερευνητικής διαδικασίας τα οποία πραγματοποίησε η κάθε ομάδα. 

Τα σχολεία μπορούν να πρωταγωνιστούν στην έρευνα και στόχος της ημερίδας είναι να αναδείξει το γεγονός ότι η συνεργασία τόσο του Πανεπιστημίου με τα Σχολεία όσο και η σύμπραξη των Σχολείων μεταξύ τους μπορεί να αποφέρει νέες προσεγγίσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το δίκτυο ενθαρρύνει την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους των εκπαιδευτικών που έχουν αντίκρισμα στην  καθημερινότητα της παιδαγωγικής τους πράξης, αλλά και της επαναδιαπραγμάτευσης και ενίσχυσης της ερευνητικής τους ταυτότητας.

Γιασεμή ΣαραφίδουΚαθηγήτρια ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΕπιστημονική Υπεύθυνη προγράμματος  ‘Δίκτυο Σχολείων Έρευνας’ 

Επισυναπτόμενα Αρχεία: 
.