"Δυνατά " χαρακτηριστικά διαχείρισης εκπαιδευτικών περιστατικών No 2

Συνολικές ψήφοι: 237

           Η ομάδα μας ήταν:  η Ευτυχία, ο Δημήτρης, η Αθανασία και ο Σωτήρης.  
          
Τα δυνατά σημεία που εντοπίστηκαν απο την ομάδα είναι:
ενδιαφέρον , εργατικότητα, δημιουργικότητα, φαντασία, ευχάριστο κλίμα τάξης, συνεργασία εκπαιδσευτικών/μαθητών/γονιών/, επιμονή, υπομονή, μεθοδικότητα, διάρκεια, ευρυματικότητα, ευαισθησία.

Παραδείγματα όπως καταγράφηκαν απο την Ευτυχία και τον Σωτήρη.

1.Συνεργασία με πολλούς φορείς
Ο συνάδελφος αντιμετώπισε με επιτυχία ένα πρόβλημα που αφορούσε την κοινωνικοποίηση μαθητή του.
Συνεργάστηκε με εξατομικευμένα με το μαθητή-στόχο,με την ομάδα των μαθητών της τάξης, με τους μαθητές των άλλων τάξεων στο διάλειμμα,με τους γονείς του μαθητή, με το σύνολο των γονέων της τάξης, με τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας.
 Αποτέλεσμα της στοχευμένης και εκτεταμένης συνεργασίας ήταν η θετική ανταπόκριση του μαθητή και της οικογένειάς του και η βέλτιστη λύση του προβλήματος.
Ο συνάδελφος πήρε μια ουσιαστική ενίσχυση  σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.
 

2.Υπομονή και επιμονή στο στόχο-Συνέπεια και συνέχεια στη δράση
Η συνάδελφος αντιμετώπισε δυσκολίες στην εργασία της στην ΕΖ τις οποίες αντιμετώπισε με μεθοδικότητα και επιμονή.Υπερπήδησε όσα εμπόδια παρουσιάστηκαν και με το παράδειγμά της ενέπνευσε μαθητές και γονείς τους οποίους κατέστησε τελικά συμμέτοχους στη δράση. Απόλαυσε τα αποτελέσματα και έτυχε ευνοϊκών κρίσεων από όλους.  Η θετική αποτίμηση της έδωσε ώθηση στη δουλειά της.

3. Ένταξη μαθητη στην σχολική κοινότητα

Ο συνάδελφος από τις πρώτες  κιόλας μέρες του στο σχολείο εντόπισε την περιθωριοποίηση ενος μαθητή και την άρνηση των υπολοίπων μαθητών να τον εντάξουν στην μαθητική κοινότητα. Η ευαισθήσία του , η ευρυματικότητα του, η προβολή των θετικών στοιχείων του μαθητή τόσο στα μαθήματα όσο και στα παιχνίδια και ο ρόλος που αναλάμβανε απο το δάσκαλο βοήθησαν να ενταχθεί ομαλά. Η συνεργασία σε ατομικό επίπεδο με όλους τους μαθητές αρχικά,  και με τους γονείς σε δευτερο στάδιο βοήθησαν για να γίνει το πρώτο βήμα στην ένταξη του μαθητή στην τάξη. 

.